Home | Montenegró | Turizmus | Természet | Kultúra | Szálláshelyek | Kereső | Oldaltérkép

Péntek, 2017 Június 23. 12:08


Ételek

Amit érdemes megkóstolni

gyorskaja.JPG

A különlegességhez tartozik a raštan, szárított kecskehúsos kelkáposzta, a “ čevap”, darált húsból készült, roston sütik és lepényt kérhetünk hozzá. A “Pljeskavica” hasonló mint a “čevap” csak a hús lapos, ezt is lepényben kérhetjük , tetszés szerinti saláta adaggal.

A rostélyosok igen népszerűek a vidéken, bátran kóstoljuk meg mindegyiket, nem fogunk csalódni bennük.

rostilji.jpg

Ražnjiča: Rablóhús
Vješalica: Roston sült szűzpecsenye
Džigerica sa roštilja: roston sült máj.
A hal ételek közül népszerű a bordettó, halleves.
Előételként fogyaszthatunk njeguši sonkát és kajmakot ( sós túró).

belamusaka.gifcg-jagnjetinja.jpgskampibuzara.jpglonac.jpgraznjicmorski.jpg
musaka.jpgoslic-riba.jpgljuti_cevapcici.jpgleskovacki_ustipci.jpgsopska.jpg

A burek

A déli népek, a Balkán nemzeti eledelének is nevezhetjük, nagyon finomat sütnek Horvátországban, Szerbiában, Boszniában és Montenegróban is.

burek170.jpgBurek.jpg
A burek tésztája rétestészta jellegű, melyet hajszál vékonyra nyújtanak és ez után rétegezve töltenek meg. Az eredeti töltelék sós - túró vagy darált hús, de árulnak sonkás -sajtos, sajtos - gombás, pizzás , meggyes, almás változatot is.

A túrós és húsos változathoz kérjünk joghurtot, így a finom igazán.
Èevap.jpgPizza.jpg
Pljeskavica.jpgŽica_na_žaru.jpg
Tenger_201.jpgTenger_204.jpg

Google
 
Web www.montenegro-info.hu


Home | Montenegró | Turizmus | Természet | Kultúra | Szálláshelyek | Kereső | Oldaltérkép
E-mail: webmaster@montenegro-info.hu
Copyright © 2006-2014 MonteNegro-Info Team