Egyik kiemelkedő ételük a bárányhús, mely kiváló minőségű hegyi bárányból készült specialitásokat ígér. A hús nem faggyús, hanem zamatos. Legismertebb elkészítési módja a “ Jagnje ispod sača” . A hús négy vastag falú vasedényben sül fokhagymával, rozmaringgal és burgonyával. Az edényt egy cseréptállal leborítják, alul és felül parázzsal takarják be. Ugyanígy készítik a kecskegidát is, de kenyeret is sütnek ezzel a módszerrel.
A “njeguši pršut” is egyike a montenegrói konyha jellegzetességeinek. A disznócombot besózzák, majd kövek között lepréselik, hogy a folyadék a hús közül eltávozzon. Ez után hosszú heteken át bükkfával füstölik.
Az étel mellé rendelhetünk egy kiváló vörösbort a “ Vranacot”, aki Montenegróban jár, az ki ne hagyja! Ha fehér borra vágyunk, akkor a “ Krstać” jöhet szóba. Az étkezést pedig szöllő pálinkával kezdjük el “ Lozovačka rakija”, melyet olajban érlelt njeguši sajt követhet. Desszertként fogyaszthatunk mézbort, melynek titkos a receptje.