Home | Montenegró | Turizmus | Természet | Kultúra | Szálláshelyek | Kereső | Oldaltérkép

Péntek, 2017 Június 23. 12:10


Gasztronómia

konoba-2.jpg

Ha igazából meg akarjuk érteni a montenegrói népet a konyhájukat is meg kell ismernünk, és ezt csak úgy tehetjük meg ha kipróbáljuk a specialitásokat. Az etnográfiai különbözőség is rányomta bélyegét az itteni konyhára. Akár a montenegrói barátainknál akár  étteremben étkezünk igazi vendégszeretetet fogunk kapni.

A montenegróiak igazi figyelmes vendéglátók, ha vendéget várnak a régi hagyományok szerint szélesre tárják az ajtót és a kaput. A vendéget a legjobb étellel és itallal kínálják, a legjobb helyre ültetik az asztalnál és igyekeznek, hogy minél jobban érezze magát.

konoba.jpg

Ha tudjuk, ki hol lakik Montenegróban, azt is tudhatjuk, hogy mit esznek azon a vidéken, a kínálat a természethez igazodik. A reggelit Montenegróban nem hagyják ki, az ebéd a fő étkezés, a vacsora pedig a legünnepélyesebb.

A montenegrói konyha az olívaolaj használatán alapszik, a legrégebbi olajfa több mint 2000 éves, Stari Barban található. A legminőségesebb és legegészségesebb amit hideg sajtolással készítenek. A legfinomabb az extra virgin, az első sajtolással készül. A kontinentális konyha megőrizte eredetiségét, a tengerparti pedig azonos a Földközi - tenger lakta népek specialitásaival.

Tenger_211.jpg
Tenger_212.jpg

Google
 
Web www.montenegro-info.hu


Home | Montenegró | Turizmus | Természet | Kultúra | Szálláshelyek | Kereső | Oldaltérkép
E-mail: webmaster@montenegro-info.hu
Copyright © 2006-2014 MonteNegro-Info Team