Home | Montenegró | Turizmus | Természet | Kultúra | Szálláshelyek | Kereső | Oldaltérkép

Vasrnap, 2024 prilis 14. 23:27


Útvonalajánló

Montenegróba Magyarországról különböző útvonalakon lehet eljutni.
A legmegfelelőbb útvonal persze attól is függ, hogy Magyarországról pontosan honnan indulunk és hova megyünk. Mi Budapesthez viszonyítva ajánlunk néhány útvonalat Budváig.

budapest-belgrad-budva.jpg

Budapest-Röszke-Újvidék-Belgrád-Čačak-Užice-BijeloPolje-Podgorica- és innen Budva vagy Sutomore

Nézze meg a részletes útvonalat itt

Ezen az útvonalon mondhatni, hogy Belgrádig autópályán vagy autóúton lehet menni, ami persze a pálya díjjak miatt plusz költséget is jelent. Belgrádtól Užiceig jó minőségű az út, igaz néha nagy a forgalom.  Užice után egészen a Morača kanyonig szerpentinekkel tarkított az út, ám nagyon szép. A Morača kanyon után már csak Podgoricán kell átvágni és innen irány vagy Budva Cetinjén keresztül vagy Sutomore az új alagúton át.

budapest-ujvidek-valjevo-bu.jpg

Budapest-Röszke-Újvidék-Ruma-Valjevo-Užice-BijeloPolje-Podgorica- és innen Budva vagy Sutomore

Nézze meg a részletes útvonalat itt

Ezen az útvonal Újvidékig ugyanaz mint az előző, itt kell bemenni Újvidékre és megtalálni a Ruma-Valjevo felé vezető utat. Ha megvan, már csak a Valjevo és Užice közötti elég rossz minőségű szerpentines utat kell letudni. Užice után az útvonal megegyezik az előzővel. Ez az út kb. 80 km-el rövidebb az előzőtől. Mindenki döntse el megéri-e.

budapest-osijek-sarajevo-po.jpg

Budapest-Udvar-Osijek-SlavonsiBrod-Doboj-Zenica-Sarajevo-Srbinje-Sćepan Polje-Niksić-Podgorica- és innen Budva vagy Sutomore

Nézze meg a részletes útvonalat itt

Budapestről a 6-os úton kell elindulni, majd Udvarnál be-, majd Slavonsi Brod-nál kilépni Horvátországból. Sarajevo-ig még találunk vagy 20 km autópályát, és irány 50 km szerpentinen keresztül Srbinje mellett a boszniai-montenegrói Sćepan Polje nevezetű határ, ami előtt 2005-ben még "hiányzott" 20 km aszfaltos út, ám járható. Ezután következik a gyönyörű Piva kanyon harapnivaló erdeivel, majd a híres nikšić-i sör városán keresztül megint Podgorica.

budapest-sarajevo-mostar-du.jpg

Budapest-Udvar-Osijek-SlavonsiBrod-Doboj-Zenica-Sarajevo-Mostar-Metković-Dubrovnik- majd Debeli Brijeg-nél be Montenegróba

Nézze meg a részletes útvonalat itt

Az útvonal Sarajevo-ig egyértelműen ugyanaz mint az előző. Itt Mostar felé kell venni az irányt, ami végig a szintén szép Neretva völgyében vezet. Metkovicnál leérve az Adriára a horvát magisztrálán kell haladni Dubrovnikot érintve egészen a Debeli Brijeg-i teljesen felújított határátkelőig. Innen kb. 10 km Herceg Novi, ám aki Budva vagy Bar irányába halad számoljon még kb. 150-200 km-t a végcélig.

Szállásajánlat horvátországi utazóknak

akos-01.jpgAPARTMAN Plasa - Vrata - Horvátország
budapest-zagreb-budva.jpg

Budapest-Letenye-Zagreb-Karlovac-Split-Dubrovnik- majd Debeli Brijeg-nél be Montenegróba

Nézze meg a részletes útvonalat itt


Budapesttől Splittig fogjuk rá végig autópályán lehet menni, lehet taposni, persze egy kis autópálya díj ellenében. Split után a horvát magisztrála a járható út majd következik az előző útvonal második fele Metković-tól leírt szakasza. Lehet, hogy kényelmes autópályán közlekedni, de ez az út a leghoszabb. Igaz aki nyugat-Magyarországról jön nem sok választása van.

A fenti felsorolt útvonalakon kívül persze vannak más járható és érdekes útvonalak is. Ha valaki elküldi az általa bejárt utat véleményezéssel együtt, szívesen felrakjuk. 

Útvonaltervezők

 
Map24.com térkép- és útvonalkereső
Kitűnő európai  térképkereső és útvonaltervező szolgáltatás, nem véletlenül lett a 2004. év Webby Award díjasa! Az angol mellett, német, olasz, francia, belga, holland, dán, svéd és finn nyelveken is elérhető. Mivel az angol változat mérföldben mér, ezért a német oldalt linkeltük be. 
Reiseplanung.de
Megbízható, pontos, német nyelvű útvonal- és térképkereső. A szerkesztő kedvence. Szép domborzati térképen mutatja az útvonalat, és minden elágazásról külön résztérkép tekinthető meg. 
ViaMichelin térkép- és útvonalkereső
Ez is nagyon jó, gyors és áttekinthető útvonaltervező. Az angol nyelvű oldal itt is mérföldben, a német és francia változat kilométerben adja meg az adatokat.
OPEL Route Planner
Könnyen használható, gyors és megbízható útvonaltervező szolgáltatás. Az optimális útvonalat jól áttekinthető térképen jelzi. Újdonság: a térképeket a Teleinfotól veszik át és a szolgáltatás az Opel.com főlapjáról indítható. 
Az Allianz Routenplanung
Az Allianz biztosító német nyelvű útvonalkeresője az optimális útvonal megtalálásához.
Teleinfo - Telemap
Európai útvonal- és várostérkép kereső. Minden európai országról tartalmaz infot. 

Google
 
Web www.montenegro-info.hu


Home | Montenegró | Turizmus | Természet | Kultúra | Szálláshelyek | Kereső | Oldaltérkép
E-mail: webmaster@montenegro-info.hu
Copyright © 2006-2014 MonteNegro-Info Team